top of page

Jenis-jenis lori sewa ( 1 tan, 3 tan, 5 tan )

(LAST UPDATE : FEB 2022) Ramai diantara pelanggan kami yang keliru dengan saiz dan ruang dalaman lori. Di sini saya ingin menerangkan serba sedikit berkenaan dengan saiz lori beserta dengan ruang dalaman lori.


Lori sewa yang disediakan oleh kami ialah lori sewa yang bersaiz 1 tan, 3 tan dan 5 tan. Sebelum membuat tempahan lori sewa, pelanggan dikehendaki menghantar maklumat penuh berkenaan barang-barang yang hendak dihantar atau dipindahkan itu.


Ini bagi memudahkan pihak izzat lori sewa menganggarkan jumlah barang-barang dan dalam masa sama menentukan lori bersaiz apa yang sesuai digunakan berdasarkan maklumat barang yang diberi.


 

Lori sewa 1 tan


Lori sewa 1 tan yang disediakan oleh kami terbahagi kepada 2 jenis. Yang pertama ukuruan panjangnya ialah 10 kaki panjang. Yang kedua ukuran panjangnya ialah 12 kaki panjang.
Bagi lori sewa 1 tan (10 kaki), barang-barang yang boleh dimasukkan adalah sangat terhad kerana saiz panjangnya yang pendek iaitu 10 kaki sahaja. Antara barang yang sesuai ialah barang-barang pindah bilik, kotak-kotak, perabot-perabot kecil dan lain-lain. Lori jenis ini mempunyai ketinggian 5 kaki sahaja. Sekiranya terdapat barang-barang yang melebihi dari ketinggian tersebut, barang itu hendaklah dibaringkan dan diletakkan dengan cermat. Kami akan melapik kain dibahagian bawah barang tersebut, ini bagi memastikan barang-barang tersebut tidak bercalar dan ia juga berfungsi sebagai pelindung bagi melindungi barang-barang tersebut dari terdedah pada kerosakan yang lain. Lori sewa 1 tan juga sesuai untuk membawa barang-barang sejuk beku kerana ianya dilengkapi penyejuk dibahagian belakangnya.


Lori sewa 1 tan (12 kaki) pula masih dalam kategori yang sama seperti 1 tan (10 kaki), cuma ianya mempunyai ruang tambahan sebanyak 2 kaki dan dapat membawa barang-barang yang mempunyai panjang yang sama. Contohnya almari yang mempunyai ketinggian 6 kaki boleh diletak 2 biji sekiranya disusun di bahagian bawah sebelah kiri lori. Selain itu barang-barang panjang seperti tiang untuk kegunaan event dan majlis kahwin juga boleh dibawa oleh lori ini. 

Lori sewa 3 tan


Lori sewa 3 tan panjangnya ialah 14 kaki. Lori ini sesuai membawa barang-barang berat, barang industri, pindah rumah yang mempunyai jumlah barang yang banyak. Harga lori sewa 3 tan agak berbeza dengan lori sewa 3 tan. Disebabkan saiznya yang agak besar, jadi harganya juga agak besar. Mungkin 30% hingga 70% lebih mahal dari harga lori 1 tan.


Untuk pelanggan yang ingin menggunakan lori sewa 3 tan, ada beberapa pakej yang ditawarkan. Iaitu :


1 driver (Tiada manpower)

1 driver + 2 manpower

1 driver + 3 manpower


Jumlah minimum manpower ialah 2 orang. Dengan syarat barang tidak penuh 1 lori. Sekiranya barang=-barang penuh, pelanggan diwajibkan mengambil 3 orang atau lebih. Penggunaan 1 manpower untuk lori 3 tan tidak dibenarkan sama sekali.


Jumlah lori 3 tan adalah sangat terhad, jadi pelanggan dinasihatkan supaya membuat tempahan awal untuk mengelakkan slot yang ingin ditempah penuh.


 

Izzat lori sewa berpengalaman lebih dari 5 tahun dalam menguruskan kerja-kerja pemindahan rumah, barang-barang industri, dan lain-lain.


Antara kawasan-kawasan yang berada dalam "cover area" kami ialah, lori sewa kawasan cheras, lori sewa kajang, lori sewa putrajaya, lori sewa shah alam, lori sewa klang, lori sewa petaling jaya, lori sewa shah alam, lori sewa cyberjaya, lori sewa kl ke jb, lori sewa kl ke penang, lori sewa kl ke seremban, lori sewa sungai buloh, lori sewa segambut, lori sewa kepong, lori sewa bangi, lori sewa semenyih, lori sewa sungai besi, lori sewa kl ke melaka, lori sewa kuala lumpur ke jb, lori sewa kuala lumpur ke penang, lori sewa kl ke ipoh, lori sewa kl ke kedah, lori sewa kl ke perlis, lori sewa kuala lumpur ke seremban, lori sewa sepang, lori sewa rawang, lori sewa selayang, lori sewa batu caves, lori sewa gombak, lori sewa kl ke kelantan, lori sewa kelantan ke kl, lori sewa kl ke pantai timur, lori sewa ikea, lori sewa kL ke terengganu, lori sewa kl ke kota bharu, lori sewa kl ke kemaman, lori sewa kl ke dungun, lori sewa kl ke kerteh, lori sewa kl ke machang, lori sewa kl ke kuala krai, lori sewa shah alam seksyen 11, lori sewa shah alam seksyen, lori sewa alam damai, lori sewa jalan kebun, lori sewa setia alam, lori sewa port klang, lori sewa petaling jaya, lori sewa keramat, lori sewa subang jaya, lori sewa sunway, lori sewa subang permai, lori sewa kampung melayu, lori sewa sungai buloh, lori sewa damansara damai, lori sewa damansara perdana, lori sewa sri damansara, lori sewa bandar damansara, lori sewa ttdi.


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon
bottom of page